Kemudahan

kemudahan png

Kemudahan

Anda boleh mendapatkan info mengenai fasiliti-fasiliti yang terdapat di persekitaran kampus kami di sini. Ketahui juga apa yang terdapat di pusat kami yang akan membantu proses pembelajaran serta aktiviti masa lapang.

Luar Kampus

LiveColor Gaya kehidupan

 

Penginapan copy Penginapan  Makanan copy Makanan  Membeli-belah copy Membeli-belah  Ibadah copy Ibadah  VentureColor Luar Kampus

Desa Ilmu merupakan bandar yang paling hampir dengan UNIMAS. Ianya hanya terletak bersebelahan dengan pintu masuk Kampus Timur UNIMAS iaitu dimana PPPU UNIMAS berada.

Di bandar Desa Ilmu, terdapat pelbagai kemudahan yang dapat digunakan dan dinikmati oleh pelajar antaranya kemudahan makanan segera seperti KFC, Pizza hut, SCR; supermarket seperti UNACO dan EVERRISE; kemudahan perkhidmatan bank dan mesin ATM dan sebaginya.

Selain itu, satu pusat membeli belah yang terbesar di Sarawak akan dibina di Desa Ilmu iaitu the Summer dimana ianya dalam proses pembinaan dan dijangka akan siap pada pertengahan tahun 2013. Para pelajar tidak perlu lagi ke Bandaraya Kuching untuk membeli belah atau mencari keperluan harian memandangkan semuanya ada terdapat di Desa Ilmu.