Pelajar

kejayaan

Pelajar

Informasi penting bagi pelajar semasa kami boleh didapati di sini seperti kalendar, peraturan dan panduan akademik. Dapatkan juga testimoni daripada bekas pelajar kami yang kini telah menyambung pengajian mereka ke bidang yang mereka inginkan.

Fatin Najihah binti Muhd Lutfi

FNML

   Nama : Fatin Najihah binti Muhd Lufti
   Bangsa : Melayu
   Program : Asasi Sains Hayat
   Fakulti : Sains dan Teknologi Sumber
   Jurusan : Sains dan Pengurusan Sumber Haiwan
   Sesi : 2011/2012

Testimoni:

UNIMAS bukanlah pilihan pertama apabila mengisi permohonan online untuk meneruskan pelajaran bukan juga pilihan terakhir kerana UNIMAS sememangnya tidak termasuk dalam pilihan saya. Namun, setelah setahun berada di UNIMAS pelbagai pengalaman yang diperoleh. Kepimpinan, keyakinan diri dan bermacam lagi pengalaman yang saya dapat belajar sepanjang berada di sini. Cara belajar sememangnya berbeza dari zaman sekolah. Belajar pada saat terakhir bukan penyelesaiain terbaik, Tetapi belajar secara berkumpulan sangat membantu untuk skor dalam setiap matapelajaran.

Suasana pembelajaran di UNIMAS juga agak kondusif dengan kemudahan Wifi, perpustakaan (CAIS) yang luas dan selesa serta pensyarah-pensyarah yang sentiasa sedia membantu para pelajar apabila kami menghadapi masalah dalam pelajaran. Saya berasa amat beruntung kerana terpilih menjadi pelajar Pra-Universiti UNIMAS kerana pengalaman baru yang diperoleh dalam masa setahun lepas sangat banyak membantu pembelajaran saya dalam program ijazah tahun ini.

2011/2012

Abg Mohd Elna Affizi bin Abg Let  Adi Badri bin Adzhar  Angelesa Runin ak Unggit  Fatin Arina binti Matusin Fatin Najihah binti Muhd Lutfi   Genevie Sara Surang Izzah Nilamsyukriah binti Buang   Khairunnisa binti Auma  Khairunnisa binti Mohd Zim
Mohamad Abid bin Kamaruzzaman  Muhammad Khairulanam bin Zakaria  Muhammad Zaid bin Nasir  Norfarhana binti Mazlan Nur Izzul Haziq bin Jamaluddin   Nur Muhammad bin Muhamad Zanini Nurul Aufa binti Ab Majid   Nurul Syamimi binti Bohari  Paul Jerrison anak Mandin