Pelajar

kejayaan

Pelajar

Informasi penting bagi pelajar semasa kami boleh didapati di sini seperti kalendar, peraturan dan panduan akademik. Dapatkan juga testimoni daripada bekas pelajar kami yang kini telah menyambung pengajian mereka ke bidang yang mereka inginkan.

Genevie Sara Surang

GSS

   Nama : Genevie Sara Surang
   Bangsa : Kayan
   Program : Asasi Sains Hayat
   Fakulti : Sains dan Teknologi Sumber
   Jurusan : Sains dan Pengurusan Sumber Tumbuhan
   Sesi : 2011/2012

Testimoni:

Saya sangat bersyukur kerana telah dipilih menjadi salah seorang pelajar Asasi di UNIMAS kerana tenaga pengajarnya merupakan individu yang berpengalaman. Kebanyakan daripada mereka merupakan bekas graduan UNIMAS sendiri. Secara tidak langsung, mereka memberi info, tunjuk ajar, panduan untuk menjadi seorang pelajar universiti dengan baik. Silibus pembelajaran juga sangat menepati kehendak fakulti. Dengan ini sangat memudahkan dan memberi kelebihan kepada kami apabila telah berada di fakulti.

Selain itu, kemudahan yang disediakan juga menjadikan kehidupan di asasi lebih seronok. Contohnya, ada perkhidmatan wifi, perpustakaan (CAIS) untuk mencari maklumat, tempat bersukan, berbasikal, gym, dan banyak lagi. Kolejnya juga mempunyai bilik yang sangat besar dan selesa. Pendek kata, Pusat Pengajian Pra-Universiti UNIMAS terbaik! Terlalu banyak kenangan di sana dan tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. 

2011/2012

Abg Mohd Elna Affizi bin Abg Let  Adi Badri bin Adzhar  Angelesa Runin ak Unggit  Fatin Arina binti Matusin Fatin Najihah binti Muhd Lutfi   Genevie Sara Surang Izzah Nilamsyukriah binti Buang   Khairunnisa binti Auma  Khairunnisa binti Mohd Zim
Mohamad Abid bin Kamaruzzaman  Muhammad Khairulanam bin Zakaria  Muhammad Zaid bin Nasir  Norfarhana binti Mazlan Nur Izzul Haziq bin Jamaluddin   Nur Muhammad bin Muhamad Zanini Nurul Aufa binti Ab Majid   Nurul Syamimi binti Bohari  Paul Jerrison anak Mandin