Pelajar

kejayaan

Pelajar

Informasi penting bagi pelajar semasa kami boleh didapati di sini seperti kalendar, peraturan dan panduan akademik. Dapatkan juga testimoni daripada bekas pelajar kami yang kini telah menyambung pengajian mereka ke bidang yang mereka inginkan.

Nur Muhammad bin Muhamad Zanini

NMMZ

   Nama : Nur Muhammad bin Muhamad Zanini
   Bangsa : Melayu
   Program : Asasi Sains Hayat
   Fakulti : Sains dan Teknologi Sumber
   Jurusan : Sains dan Pengurusan Sumber Haiwan
   Sesi : 2011/2012

Testimoni:

Pertama sekali, saya berasa amat bersyukur kerana berjaya menamatkan pengajian sebagai pelajar Pra-Universiti UNIMAS bagi sesi 2011/2012. Banyak pengalaman yang diperoleh dan dipelajari. Pengalaman paling menarik apabila dapat berkenalan dengan ramai kawan dari bermacam-macam negeri dan pensyarah yang “steady”. Cara belajar sangat memaksa kami untuk usaha yang terbaik. Tiada lagi istilah 'cikgu suap'. Suasana belajar memang terbaik kerana sangat berbeza berbanding zaman persekolahan kerana saya bukan seorang yang terlalu disiplin.

Suasana pembelajaran yang ‘sempoi’ menjadikan saya rasa lebih seronok untuk belajar. Dari segi kemudahan pula, semuanya telah tersedia. Terpulang kepada diri kita sendiri untuk berusaha jika nak berjaya. Para pensyarah juga banyak membantu pelajar. Mereka sangat prihatin dengan tahap kefahaman dan masalah pembelajaran yang kami hadapi. Saya doakan agar pelajar lepasan Pra-Universiti akan menjadi contoh tauladan kepada pelajar-pelajar lain. Terima Kasih.

2011/2012

Abg Mohd Elna Affizi bin Abg Let  Adi Badri bin Adzhar  Angelesa Runin ak Unggit  Fatin Arina binti Matusin Fatin Najihah binti Muhd Lutfi   Genevie Sara Surang Izzah Nilamsyukriah binti Buang   Khairunnisa binti Auma  Khairunnisa binti Mohd Zim
Mohamad Abid bin Kamaruzzaman  Muhammad Khairulanam bin Zakaria  Muhammad Zaid bin Nasir  Norfarhana binti Mazlan Nur Izzul Haziq bin Jamaluddin   Nur Muhammad bin Muhamad Zanini Nurul Aufa binti Ab Majid   Nurul Syamimi binti Bohari  Paul Jerrison anak Mandin