Pelajar

kejayaan

Pelajar

Informasi penting bagi pelajar semasa kami boleh didapati di sini seperti kalendar, peraturan dan panduan akademik. Dapatkan juga testimoni daripada bekas pelajar kami yang kini telah menyambung pengajian mereka ke bidang yang mereka inginkan.

Nurul Aufa binti Ab Majid

NAAM

   Nama : Nurul Aufa binti Ab Majid
   Bangsa : Melayu
   Program : Asasi Sains Fizikal
   Fakulti : Kejuruteraan
   Jurusan : Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan
   Sesi : 2011/2012

Testimoni:

Dimulakan dengan kalimah Bismillah. Hampir setahun bergelar pelajar di Pusat Pengajian  Pra-Universiti UNIMAS telah mengubah cara pemikiran saya dari berfikiran sempit ke luas dan sentiasa memiliki perasaan ingin tahu. Tenaga pengajar yang sentiasa berdedikasi dalam berkongsi ilmu dan prihatin dengan prestasi akademik pelajar serta berdisiplin tinggi dalam penggunaan masa telah menyedarkan saya bahawa peringkat umur untuk mengajar bukanlah ukuran semata-mata. Malahan, saya juga bersyukur kerana suasana kolej, dewan kuliah dan bilik tutor amat selesa. Kemudahan seperti perpustakaan (CAIS) memudahkan para pelajar untuk menambah tempoh peminjaman buku melalui sistem Laman OPAC.

Selain itu, kemudahan lain ialah Medan Selera Keranji yang berhampiran dengan tempat pembelajaran yang menyediakan kepelbagaian makanan dan minuman serta tenaga kerja yang prihatin akan kebersihan meja. Kelebihan yang ketara sebagai alumni Pusat Pengajian Pra-Universiti UNIMAS adalah ketika berada dalam dunia ijazah sarjana muda. Pengalaman menguruskan sesuatu program mengikut protokol universiti dan pengurusan masa dapat diaplikasikan dengan lebih teratur. Sebagai perantau dari semenanjung, saya mencabar diri untuk sentiasa menimba pengalaman dan mencari ilmu sebanyak mungkin sebagai bekalan di masa hadapan.

2011/2012

Abg Mohd Elna Affizi bin Abg Let  Adi Badri bin Adzhar  Angelesa Runin ak Unggit  Fatin Arina binti Matusin Fatin Najihah binti Muhd Lutfi   Genevie Sara Surang Izzah Nilamsyukriah binti Buang   Khairunnisa binti Auma  Khairunnisa binti Mohd Zim
Mohamad Abid bin Kamaruzzaman  Muhammad Khairulanam bin Zakaria  Muhammad Zaid bin Nasir  Norfarhana binti Mazlan Nur Izzul Haziq bin Jamaluddin   Nur Muhammad bin Muhamad Zanini Nurul Aufa binti Ab Majid   Nurul Syamimi binti Bohari  Paul Jerrison anak Mandin