Pelajar

kejayaan

Pelajar

Informasi penting bagi pelajar semasa kami boleh didapati di sini seperti kalendar, peraturan dan panduan akademik. Dapatkan juga testimoni daripada bekas pelajar kami yang kini telah menyambung pengajian mereka ke bidang yang mereka inginkan.

Paul Jerrison anak Mandin

Paul Jerrison anak Mandin

   Nama : Paul Jerrison anak Mandin
   Bangsa : Bidayuh
   Program : Asasi Sains Hayat
   Fakulti : Perubatan dan Sains Kesihatan
   Jurusan : Kejururawatan
   Sesi : 2011/2012

Testimoni:

Walaupun masih baru namun taraf pendidikan yang diberikan setaraf dengan PASUM serta pusat-pusat pengajian pra-universiti yang lain. Cara pengajaran di sini lebih mendidik kami untuk berdikari dan tidak hanya bergantung kepada nota kuliah. Kemudahan-kemudahan yang disediakan di Pra-Universiti UNIMAS adalah seperti dewan besar, kolej kediaman pelajar, dewan-dewan dan bilik-bilik kuliah, makmal, CAIS dan kompleks sukan.

Kemudahan yang serba lengkap dan membuatkan kami lebih selesa. Ada tasik juga berhadapan pejabat pensyarah, di mana tempat kami selalu menghabiskan waktu dan merehatkan minda setelah selesai kuliah. Pensyarah-pensyarah juga sangat baik dan rapat dengan pelajar, ‘sporting’ dan peramah terutama para pensyarah biologi. 

2011/2012

Abg Mohd Elna Affizi bin Abg Let  Adi Badri bin Adzhar  Angelesa Runin ak Unggit  Fatin Arina binti Matusin Fatin Najihah binti Muhd Lutfi   Genevie Sara Surang Izzah Nilamsyukriah binti Buang   Khairunnisa binti Auma  Khairunnisa binti Mohd Zim
Mohamad Abid bin Kamaruzzaman  Muhammad Khairulanam bin Zakaria  Muhammad Zaid bin Nasir  Norfarhana binti Mazlan Nur Izzul Haziq bin Jamaluddin   Nur Muhammad bin Muhamad Zanini Nurul Aufa binti Ab Majid   Nurul Syamimi binti Bohari  Paul Jerrison anak Mandin